Har du frågor? Skriv till oss  

- Rakas eller tas ögonbrynen bort innan behandling?

Nej, absolut inte. Hår avlägsnas enbart för att uppnå en klar look runtomkring ögonbrynen.

 

Kan man visa sig bland andra människor direkt efter behandling?

Absolut, ni kan gå på jobbet eller på festen kända dig superfin!

 

Varför ser brynen mörka ut under läkningsprocessen? 

Oxidationsprocessen som sker i huden då man applicerar färg mörknar när den kommer i kontakt med syret i luften,detta är helt normalt för våra pigment.

 

Kan man återgå till normal aktivitet t.ex träning etc?

Tung träning, bastu, sauna, solarium bör undvikas 1 vecka efter behandling då all svett som kommer på dina ögonbryn kan bleka den läkande färgen. Samma gäller simning där poolkemikalier kan erodera din läkande färg. Sol bör undvikas, använd solskyddsfaktor 50. 

 

Kan man göra microblading när man är gravid?
 

Nej, tyvärr detta kan inte göras under graviditet eller amning.

 

Hur lång tid tar en behandling?

Behandlingstiderna beror i allmänhet på vilket område det är som ska behandlas och den specifika teknik som används. En vanlig behandling brukar ta ca 2-2,5 timmar.

 

Gör det ont?

De flesta upplever att det kan vara lite obehagligt att få en behandling. En bedövningssalva eller en lokal bedövning gör att det känns lite mindre.

 

Vad kan jag vänta mig efter behandlingen? Kan jag använda makeup?

Ni kommer att vara lite svullen och direkt efter behandlingen kommer färgen att upplevas som stark, men upp till 40% av färgen försvinner under läkningsprocessen som normalt tar 4-7 dagar. Och den första veckan efter behandling bör ni inte använda makeup på det behandlade området.

 

Hur länge sitter färgen kvar?

Färgen kommer efter något år att blekna och efter hand försvinna. Hur lång tid detta tar är individuellt beroende på hudtyp, ålder, väder och vind och vilka hudvårdsprodukter du använder. Hur länge resultatet består beror också på den färg som vi har valt. Med en ljusare färg och lättare applicering kan man behöva fler korrigeringar än med en mörkare och tyngre applicering. De ljusare färgerna och den lättare appliceringen ger ett naturligare resultat och därför är det den metoden vi rekommenderar.

 

 Hur väljer jag form?

Vid din inledande konsultation bestämmer du färg och form tillsammans. Innan själva microbladningen börjar skissar man fram hur ögonbrynen kommer att se ut. Det är viktigt att man låter skissningen ta tid och att man inte börjar själva tatuerandet innan du är helt nöjd med hur det ser ut. Vi mäter också för att säkerställa symmetri och placering.

 

Kan jag välja form på ögonbrynen själv, eller från ett foto som jag har?

Mikropigmentering är en fantastisk teknik som gör att du kan ändra formen, fylligheten och färgen på dina ögonbryn. Trots detta kan endast en specialist bestämma vilken form som egentligen passar ditt ansikte. I samarbete med din specialist kan du göra ögonbrynen längre,  bredare,och kraftigare. inom ramen av den föreslagna versionen. Dessutom kan kunden välja färg och intensitet hos pigmentet.

 

Kan min vän vara närvarande under förfarandet?

Enligt reglerna för hygen, i rummet där förfarandet utförs, kan endast klienten och din specialist vara. Din vän kan vänta i fika rummet eller i hallen utanför behandlings rummet. Inga djur tillåtna. 

 

Är det obligatorisk att komma en andra gång (återbesök, påfyllning) efter att man har gjort kosmetisk miropigmentering eller tatuering första gången?
 

Ja, vid första tillfället du tatuerar dig behövs ett återbesök inom 4-6 veckor. Ett återbesök görs alltid tidigast 4 veckor efter och senast 6 veckor efter att mikropigmentering är gjord. Huden behöver läka helt innan återbesöket. Det ingår i priset för dig, dvs första gången du gör dina bryn. Missar du tiden så räknas den som förbrukad och du får boka in påfyllning inom 3 månader, 6 månader etc. Det beror på hur lång tid det har gått. Under läkningen kan man tappa allt från 10-90% av pigmentet, men det vanligaste är 30-40%. Det beror på din hud, medicin och blödning. Vissa tappar inget alls, medan andra tappar mer. På återbesöket fyller i de luckor som uppstått samt justerar färg om så önskas. Om det krävs ytterligare återbesök bokar man in ett ”extra återbesök”.

Jag har nickel- eller någon kemikalieallergi, kan jag tatuera mig?
 

Ja, det går jättebra efter att vi har gjort ett allergitest. Våra tatueringspennor och färger innehåller inte något av detta, men för din egen säkerhet gör vi alltid ett allergitest 48 timmar innan den stora behandlingen om du har dessa allergier.

BOKA TID